Opinionsblogg

Dra åt helvete, Delmon Haffo

 
I direktsänd webb-tv i dag kallade Delmon Haffo (M) socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) för "hora". Dalmon Haffo är vice gruppledare och ordförande för Moderaterna i Salems kommun samt digital kommunikatör på moderaternas partikansli.
 
"Jag har en plan för ett svagare Sverige, där vi ska vara så jävla PK hela tiden. Annika Strandhäll, det var olämpligt. Det var inte ok att skämta om mäns rösträtt. Dra åt helvete din hora!"
 
Klippet kan ses här.
 
Annika Strandhäll hade skämtsamt ifrågasatt mäns rösträtt i ett inlägg på Facebook med anledning av en debatt på Twitter efter det amerikanska presidentvalet. För det förtjänar hon alltså att kallas "hora" i direktsändning, enligt Delmon Haffo.
 
Att män reagerar såhär är vardagsmat, kvinnor som vågar sticka ut hakan blir ständigt föremål för sexistiska skämt, hat och hot. Om en manlig politiker hade dragit precis samma skämt som Annika Strandhäll gjorde, skulle han med största sannolikhet inte ha blivit hånad i direktsändning.
 
Vemsomhelst förstår att Annika Strandhäll inte på allvar önskar avskaffa mäns rösträtt och även om hon nu hade varit av den åsikten, är det under all kritik att en toppolitiker agerar på det sättet Delmon Haffo gjorde. Det visar på en sunkig kvinnosyn och djupgående sexistiska värderingar, som inte hör hemma i ett modernt samhälle och definitivt inte hos våra politiker.
 
Anna Kinberg Batra tar, enligt DN, avstånd från händelsen och utlovar konsekvenser. Tydligen fick han sparken direkt, allt annat hade varit katastrof. Jag hoppas verkligen att de som stod i bakgrunden och flabbade får samma konsekvenser.
 
Delmon Haffo, du kan dra åt helvete.

Kommentarer

#1 - Ann-Charlotte

Håller helt med dig. Samtliga i rummet bör få en ordentlig avhyvling och därefter avsked. Fullkomligt vettlöst beteende. Trodde inte att Trumpeffekten skulle nå oss så snabbt. Just nu finner jag bara ett ord för honom och hans kompisar och det är " skitungar". Morr!

Svar: Det jag undrar är hur det vanligtvis låter i fikarummet när ingen utomstående hör och vad konsekvenserna hade blivit om samma sak hade uttalats i ett sånt sammanhang. Troligtvis ingenting.
Zandra Hedlund

#2 - Nicklas Andersson

Nädu, Zandra. Dra inte in mig i dessa vulgäriteter bara för att jag är man :/
Har aldrig kallat någon för hora, och kommer inte att göra det heller, men jag hålla med dig på dina övriga punkter.

ps. Försök att inte göra som alldeles för många feminister gör: Dra alla män över en kam...

Svar: Mig veterligen har jag inte nämnt dig överhuvudtaget och ingenstans står det att det gäller alla män.
Zandra Hedlund

#3 - Em

Delmon gjorde fel och det fick resoluta konsekvenser för honom. Bra!

Det gör dock inte Strandhälls fel till ett rätt. Om Strandhäll hade vart en man, så hade Löfven sparkat den ministern.

Svar: Så om en man hade skämtat om mäns rösträtt hade han fått sparken? Tror du på det själv?
Zandra Hedlund

#4 - svennebananen

äsh slappna av lite...grabben gjorde fel men är ingen onskefull djävulsdyrkare...alla kan göra misstag och du med...han är ung och omogen men förtjänar inte att sinnessjuka manshatande feministdårar som du ska förfölja honom resten av livet...

#5 - IL

Om man kan kalla skolflickor för horor, utan nån påföljd, så borde det gälla även en minister. Hon tillhör den skara som har bjöd havla mellanöstern hit.
Och vad för oss att tro, att det med mäns rösträtt, var ett skämt?
IL

#6 - IL

m en manlig politiker hade dragit precis samma skämt som Annika Strandhäll gjorde,
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Menar du, att om en manlig politikier hade sagt, t.ex. att kvinnans plats är vid spisen, och om hon sköter det bra, så får hon tillfälligt vistas i sängen, så hade alla skrattat, och du med?
Tror du verkligen det?
IL


Svar: Nej, exakt samma skämt hade varit att skämta om mäns rösträtt.
Zandra Hedlund

#7 - Krister

Lägre livslängd för män,
nästan bara män som dör i arbetsplatsolyckor
och betydligt fler män tar livet av sig än kvinnor.
Jämställt?

Svar: Varsågod, lite statistik: http://www.scb.se/Statistik/_Publikationer/LE0201_2015B16_BR_X10BR1601.pdf
Zandra Hedlund

#8 - Hanna

Jag är ingen FI-feminist (jag är liberal feminist), använder inte gärna hen-pronomenet eller anser att genus och könsroller endast och alltid är sociala konstruktioner. Men: tycker att det är tråkigt med vissa nedvärderande kommentarer som skrivits här. Att vara feminist kan betyda olika saker (det finns olika inriktningar av feminism) och jag har inte tolkat Zandras blogg som att hon generaliserar negativt över alla män.

Kommentera